Posts

Showing posts from July, 2011

Fasa 2 praktikum. Kisah di Batu Kawan.

Hari pertama ke sekolah. Cuti.
Tapi guru besar suruh datang jugak sebab kena lapor diri.
Tulis nama dalam buku kehadiran then balik.
On the way balik, dapat call guru penolong kanan nak jumpa.
So... patah balik.


Alhamdulillah.
Semua nampak ok.
GPK baik. Bertolak ansur dan faham situasi kami selaku guru pelatih.
Malangnya...buku rekod kena hantar hari Jumaat.
Jem!

Lesson plan hari isnin kena buat siap-siap la khamis tu.
Haisy!

Sebab hari ni cuti, pukul 10 balik rumah.
Then order gas sebab nak masak.
Seronok pulak sebab first time beli gas sendiri. Angkat tong gas dari depan rumah sendiri. Haha.
Tong gas kosong memang bawak dari rumah. Petronas punya. Tetiba orang yang datang bawak gas tu turunkan gas tong biru. Cuak sekejap. Settle angkat gas masuk rumah terus kol mak.
"Mak, tadi org beli gas. Tapi ia bagi tong warna lain. Tak pe ke?"
Mak kata tong biru tu kecik sikit so murah sikit. Takpe, nanti gas tong tu dah habis kita beli kat Taiping dapatla tong macam dulu.
Saya tak bi…

Sementara masih ada masa

2 minggu sejak mula semester 6 ni memang relaks. Sebab assignment belum ada lagi. Tambah pula bulan depan dah mula praktikum. So, memang set dalam otak nak rehat puas-puas je.

Esok dah kena mula kemas-kemas barang.
Gambar passport tak amek lagi. Nak kena lekat dalam buku rekod mengajar.
Nak beli speaker untuk guna dalam kelas.
Mesti nak guna lagu untuk set induksi nanti.

Semoga ALLAH permudahkan semua urusan supaya saya dapat lalui 3 sem yang berbaki ni dengan jaya sebelum grad.

InsyaALLAH.

Family dah pindah dari Taiping so terasa la jugak sebab dah makin jauh dengan keluarga.
Selalunya fikir Taiping dekat je dengan Penang.
Family tak jauh.
Sekarang dah makin jauh.

Teratak ayahanda kian sepi.
Semoga ayahanda tidak sepi di sana.