Posts

Showing posts from May, 2012

Diam lagi baik.

Image
Apa aku rasa sekarang?
Tengah sedih then kena tekan-tekan lagi. Memang aku yang teruk sebab aku nak yang lagi baik untuk masa depan.
Maybe masing-masing perlu masa untuk berfikir.
Time-out. Masa untuk fikir apa yang terbaik untuk diri masing-masing.


Nak jadi baik tak semudah dibayang dan difikirkan. Tak semudah kau dengar lagu nasyid then kau feeling2 kau nak berubah ke arah kebaikan then terus jadi. Tak semudah kau buat azam nak jadi baik then tak sampai petang kau dah kalah.

Nak jadi sabar pun tak semudah kau kata aku taknak marah tetiba benda yang kau tak suka jadi... then... *tumbuk meja*

Kau pernah rasa kau dah penat dengan something tapi still terpaksa keep going. Teruskan... Teruskan...

Aku dah penat.

Lepas tu kau rasa kesian kat orang yang dah penat then kau kata, "Buatlah apa yang terbaik untukmu..."

Dia penat. Dia nak orang pimpin tangannya ke penghujung. Betulkan langkah sumbangnya. Hilangkan hina dalam dirinya.
P/s: Bukan kisah aku. Ada kau kisah?

Bakal Anak Buah

Image
Lately Mr. Someone dok survey baju baby untuk anak buah dia yang bakal lahir mungkin 1 Jun ni. Tadi pun sempat singgah kat kiosk yang jual baju baby yang comel-comel. Dulu buat-buat tak kisah. Aku yang beria-ia. Sekarang dia pulak yang dok cuci mata tengok-tengok barang baby.


Untuk Bakal Anak Buah

P/s: Cuti ni Mr. Someone jadi pak cik.. Nanti mesti lagi 'panas' bila weekend di Penang sebab dah ada 'buah hati' baru.

Merungut tentang sesungut

Image
Sebelum aku merungut tentang sesungut dengan lebih panjang lebar, aku just nak meluah perasaan dulu. Ceh, merungut tu pun salah satu cara meluah perasaan jugak.
1) aku dah hilang minat nak menulis blog. Sebabnya... ada someone yang aku tahu akan baca blog ni dan seriously aku harap dia tak baca blog picisan ni. Takde faedah pun dik oi... Bila aku mengenangkan someone tu, terus aku tekan icon (x) kat penjuru kanan screen ni. Segan sungguh la! (segan dua-dua makna.. utara dan selatan)
2) aku ada exam paper Action Research hari Khamis ni. Tapi aku tak stadi lagi. Hampeh betul!
3) aku pelik dengan maktab ni. Bayangkan ~ (ada awan2 atas kepala)... aku dah duduk maktab ni 5 tahun. Bilik ni memang dah penuh dengan barang. Peraturan baru kata, Sila Kososngkan Bilik Anda Sepenuhnya. Barang-barang boleh letak dalam bilik tv. Kau tahu bilik tv tu besar mana? Hm.. aku belum sempat ukur lagi. kau tahu penghuni blok ni ramai mana? Satu bilik 2 orang, ada 4 aras. Setiap aras ada 16 bilik. Kau kira!…

Celoteh rawak

Malam ni hujan lebat. Bila hujan tengah-tengah malam macam ni maka eloklah kita tidur. Walaupun lusa sudah mula exam, eloklah tidur didahulukan kerana tidur yang cukup membantu otak bekerja. Haha.

Aku rasa sem ni paling teruk. Lusa nak exam aku still main-main lagi. Study sikit-sikit. Malaslahhhhh!!! Nak ubat rajin. Meh bagi sape yang ada ubat rajin.

Semalam Hari Ibu.. Hari-hari pun hari ibu sebenarnya... so bersempena dengan hari-hari hari ibu, aku pun belikan buku masakan untuk emak. Mak is the best cook ever! Sempat lagi aku pesan kat mak, 3 minggu cuti boleh la mak masak satu hari satu jenis lauk baru untuk aku.

Sem depan mesti ada dinner sebab final sem kan.. so nak mintak mak buatkan baju la untuk gi dinner. Aku ni budak kampung. Mana ada baju cantik2 nak gi dinner bagai ni. My mak is the best tailor in the world (sebab free.. haha). Seriously, my mak jahit baju cantik-cantik belaka. Aku tak pernah lagi beli baju kurung kat kedai. Semua my mak jahit. Tak caya sudah.


Apa aku n…

Exam lagi.

Minggu menjelang exam datang lagi. Boleh tak kalau nak belajar je tapi taknak exam. (^_^)


Dah 2 kali aku meloya bila beli air kat kafe.
1. Bila bangla buat air tu selamber gila korek telinga masa tengah cedok air masuk plastik. Kembang tekak aku.
2. Bangla lain pulak cedok air masuk plastik tapi tercurh atas tangan sendiri. Maka 'air tangan' beliau pun masuk ke dalam tong air sirap tersebut. Adoi!!!! Pengotor betul! Last2 melayang RM1.20 aku. Air tak minum aku layan air masak sendiri je. Hampeh punya bangla. Nak kerja tapi wat sambil lewa. Bab-bab makanan ni kena la prihatin sikit. Dalam hati nak je cakap "Jangan la basuh tangan dalam tong air tu!!!!"

Boikot air cedok kafe! Pengotor!