Posts

Showing posts from November, 2012

Update tinggal 2 minggu lagi.

1. Tarikh : Nikah : 8 Disember 2012  Resepsi : 9 Disember 2012 Bertandang: 15 Disember 2012

2. Theme & concept: Nikah : Putih Resepsi : Purple Gold Bertandang: Green Gold

3. Legal documents: Kursus kahwin: DONE Hiv Test: DONE Borang Kebenaran Nikah: DONE
4. Venue Nikah + Resepsi : Rumah, Assam Kumbang, Taiping Bertandang: Changkat Jering, Perak
5. Kenduri Menu + tukang masak: Esok meeting Khemah: Booked Pinggan Mangkuk: Booked
6. Pelamin: Done Guna yang dah ada kat rumah.. Tukar warna backdrop je.
7. Photographer Nikah : Booked Resepsi : Booked
8. Wedding outfits Nikah: DONE -Tudung: Shawl chiffon putih. Buat sendiri. -Veil: D.I.Y Chiffon. Sulam + beading dah siap. -Accessories: Decided tak nak pakai crown.. 
Resepsi: -Dress DONE -Tudung: Shawl chiffon purple. Buat sendiri. -Veil: D.I.Y Chiffon. Sulam + beading dah siap. -Shoe: Done -Accessories: Crown semata-mata. Bought.
-Payung: Beli yang biasa bubuh renda je kot.. Sabe budget.

Bertandang: -DONE -Accessories + Veil: (Sewa) Pendi…

Tinggal 2minggu

Image
Lama betul tak update..  dulu-dulu ingat bila nak kawen nak update selalu tapi bila tiba masa tak sangka macam-macam hal jadi sampai tak sempat nak update. So, hari ni sementara ada semangat nak update, update secara rawak je la ye..
1. Persiapan almost 70% dah siap.. tinggal 2 minggu lagi. Macam-macam perasaan ada. Rasa sedih, gembira, tak sabar, kurang pasti.. macam2 la.. 
2. Baju untuk akad nikah, kenduri dan bertandang semua dah siap. Semua mak jahit sendiri. Aku buat beading. Penat gak buat beading. Even tak sama dengan baju-baju kat butik pengantin tu, tapi aku suka semua baju sebab buat sendiri semua..
3. Bunting dah tempah.. semalam orang tu kata dah post. Maybe minggu depan sampai. Aku tempah dari fb je.. ni link dia..

4. Mula-mula rasa nak mekap sendiri.. tetiba mak bingung siapa nak pakaikan crown.. Crown aku beli sendiri. Sebab aku tak jumpa kedai yang nak sewakan aksesori pengantin. Last2 mak tempah jugak mak andam untuk aku. Takut jugak sebab tak pernah mekap.. Harap2 t…