Posts

Showing posts from July, 2013

Snapped

I snapped at my pupils today during music lesson.. sebabnya.. aku rasa mereka main2 masa lesson muzik. then, melihat tangan kecil itu terketar-ketar menutup lubang-lubang rekoder menyebabkan aku tersedar... i snapped at my pupils.. rasa bersalah.. down...

Sebenarnya salah aku sebab aku tak tahu macam mana nak ajar muzik. Aku study cara nak ajar rekoder. Aku baca nota-nota di internet. Then bila aku masuk kelas dengan harapan diorang pandai macam yang aku harapkan. Actually aku dah letak 1 aras tanda yang tinggi pada dyorang..

I feel like i'm a bad teacher now...

Selepas 2minggu di sini.

Alhamdulillah semua okay di sini. Maggi 10 bungkus yang saya beli pun hanya luak 1 bungkus sahaja.. maksudnya makan di sini cukup.. tak pernah lagi kelaparan..

Budak2 di sini subhanallah kuat.. boleh angkat 1 kotak air mineral besar sorang2 naik bukit untuk hantar ke rumah cikgu dari bot. Sampai je sekolah even barang2 banyak dan berat tapi jangan risau, murid-murid dah sedia menunggu di tepi tangga untuk angkat barang2 cikgu naik ke atas. Tanpa mengharap balasan!

Ada lagi baki 2 minggu sebelum balik beraya di semenanjung.. tak boleh keluar selalu sebab memakan kos tinggi.. bot pergi balik dah RM100. Hotel lagi, makan lagi... huih.. better duduk je diam2 dalam sekolah ni.. duit tak luak.. dahlah gaji dijangka masuk bulan 9.. adoi.. sabar je la..

First Posting

Image
Testing2..

Alhamdulillah saya selamat sampai di SK Nanga Entalau.. banyak pengalaman baru.. suasana yang sebelum ni hanya dilihat dalam tayangan sahaja kini dirasai sendiri. Semoga ALLAH beri kekuatan kepada saya.. amin..
3 jam menaiki perahu panjang..Gambar sebelum bertolak ke sekolah di Pengkalan Murat.