Posts

Showing posts from June, 2014

Update bulan Jun

Alhamdulillah, pejam celik pejam celik perut dah memboyot tanda anak makin membesar. Tinggal baki 2 bulan lagi.. kejap je dah 7 bulan. 
Sepanjang cuti yang lepas semua plan dapat dilaksanakan. Paling best dan excited sekali scan 3D baby.. cute sangat anak ibu. Mula-mula mengiring. Lama doktor pujuk sebab nak tengok muka dia. Gender pun dah tahu tapi saya still beli barang baby yang universal. So in case doctor tersilap tengok tak la haru sangat. huhu...
Sekarang baby dah rasa makin berat sebab nak jalan pun kena slow2 sebab rasa macam ada tekanan sikit kat bawah. Saya still di pedalaman. Lagi 3 minggu baru dapat balik rumah untuk cuti bersalin. Itu pun minggu terakhir yang boleh naik kapal terbang. Apa nak buat, kerja di perantauan.. Sedih pula nak tinggal husband. Nak tunggu sini pun bahaya sebab hospital jauh... perjalanan naik bot 2-3 jam. Naik kereta 1-2 jam baru sampai hospital. Bahaya. Doakan baby keluar di semenanjung nanti dengan mudah dan selamat ye.
Last check up masalah ba…