Posts

Showing posts from August, 2012

SMILE

TAK BOLEH BERHENTI SENYUM..
I can't stop smiling lately..
(^_^)
(^_^)
(^_^)

Bakal keluarga

Lately ada mission.. nak jadikan bakal adik ipar geng. Untung jugak ada fb kan so boleh lah chatting. Alhamdulillah orangnya baik.. peramah jugak.. Masa pergi rumah bakal family pun bakal adik ipar ni tegur ngan baik. Dah ada geng tak la risau sangat nanti. Yelah, takkan nak berkepit je ngan suami kan.. nanti orang kata mengada-ngada pulak. So, nanti mintak adik ipar kepit je la kat sana. Huhu..  dah ada kawan baru..
Seronok pulak bila dapat kenal family baru.. Alhamdulillah. Alhamdulillah.
Lembutkanlah hati mama dan abah supaya mereka sayangkan aku.. amin~

Dah ikat.. :)

Image
Akhirnya batu cincin selamat diikat dengan pemegangnya selepas beberapa tahun. Batu cincin tu memang dihadiahkan untuk Mr. Tunang. Lama betul plan nak ikat batu tu buat cincin.  Angan-angan nak buat cincin tunang untuk pihak lelaki. Dah rezeki bertunang awal, maka bolehlah tukar dari plan cincin tunang kepada cincin nikah.  Boleh sarungkan sendiri. (^_^)
Haip!

Saat Lafaz Sakinah

Sebelum ni pernah jugak dengar lagu ni bila ada kawan-kawan yang post. Kawan-kawan yang post tu of course la yg dah kawen. Masa dengar dulu tak rasa pe pun. Rasa biasa je lagu ni. Sekarang bila dengar lagu ni meleleh jugak air mata. Tambah2 bila ayat yg bold warna merah tu. Memang menusuk ke jiwa la. Tambah pulak lagu ni macam luahan dari seorang ayah kan. Agaknya mungkin abah pun akan rasa macam ni nanti.  


Heningnya
Sunyi suasana Lafaz sakinah bermula
Apa rasa Diterjemah hanya Sebak abah tangis ibunda
Adalah aku wali puteriku Serah kini amanahku ini padamu Nafkahilah dia curah kasih dan cinta Lebih dari yang ku berikan kepadanya
Chorus Dulu esakannya sandar di bahuku Tangisannya kini ku serah padamu Bukan bermakna dia bukan milikku Fitrahnya perlukanmu Jadikanlah dia wanita syurga Mengerti benar akan maharnya Taat itu bukan hanya pada nama Indah ia pada maksudnya
Ku akur Akan pesanmu Puterimu kini amanahku
Iringilah Dengan doamu

Bahagia kami dari redhamu


Sumber:http://www.liriklagumuzika.com/2010/06/lirik-la…

Finally!

Image
Atok saya.. Pemalu yang amat orangnye.
Cousins..
 Family
Selesai sudah. Candid ngan wan. Wan tak nampak kamera takpe. Bila nampak terus jadi malu2 meow.
 Tengah nervous tambah2 dok kne sakat.
Terima. Kat dapur pulak tu. 

Ramadhan dan Syawal yang sangat bermakna kali ini sebab ALLAH bagi apa yang saya nak selama ni. Raya kali ni jadual padat. Penuh dengan happiness. Penuh dengan nervousness (ada ke perkataan ni?). Alhamdulillah first step selesai sudah. 
Even pengalaman tak sama macam orang lain tapi manisnya tetap sama. 
Syukur yang teramat sebab berkali-kali Allah bagi apa yang saya nak. Kali ni pun sama. Syukur teramat sangat. Semoga ALLAH permudahkan urusan seterusnya. 
Lepas ni takde dah meroyan tak tentu hala. InsyaALLAH. Usaha untuk jadi yang terbaik. Terima kasih untuk sesiapa yang mendoakan saya selama ni terutamanya family dan kawan-kawan. Doakan saya dianugerahkan kesabaran yang tinggi.
Syukur ya Allah. Terima kasih mak abah. Terima kasih mak cik2 pakcik2. Terima kasih cous…

Baju raya 2012

Image

Hargai zaman belajar, menanti zaman bekerja

Aku mengalami kecederaan emosi hari ini. Semua gara-gara diri sendiri. Aku salahkan diri sendiri tapi dalam masa yang sama aku juga salahkan orang lain. Sebabnya aku rasa aku dah usaha jadi yang terbaik tapi today aku realize that aku ada ke takde sama je. Deeply, it hurt my pride. Emosi aku cedera. Sebab aku tak biasa mungkin. Hopefully dengan pengalaman hari ini akan lebih mendewasakan aku lain kali. Jangan takut dan berhenti berharap. What you give not necessary you will get back.
Tak sabar nak habiskan masa belajar. Then aku nak pergi tempat yang takde org kenal. Mulakan hidup baru dengan Mr. Someone. 
Huh...

Ramadhan terakhir di bumi IPGKPP

Pejam celik dah 5 tahun lebih aku bermastautin di bumi Institut Pendidikan Guru Kampus Pulau Pinang (IPGKPP). Ramadan pun alhamdulillah sempat aku lalui berkali-kali dan kali ni kali terakhir. Teringat jugak masa dulu2 aktif dengan Persatuan Agama Islam kat kampus, petang-petang bila bertugas tolong masak then bentang tikar, senduk nasi-lauk, tunggu masa berbuka ramai-ramai. Best. Sem hujung macam ni bagi chance kat adik2 junior pulak. Almaklumlah, diorang kan ramai. Tambah pulak dah tak jadi AJK so segan sikit nak menyibuk tolong-tolong masak. Sekarang pun kalau pergi surau ramai benar muka tak kenal. Tak macam dulu2.. Semoga segala amal diterima ALLAH swt.. amin~
Action research aku banyak cacat cela.  Bestfriend nak kawen. Bestfriend aku nak bertunang. Aku? Tumpang seronok jela.. Untung la mak mertua sayang... Aku? *Usap2 kepala sendiri*