Posts

Showing posts from September, 2011

23rd Birthday. Postponed post.

Image
Dah lama baru nak post.
Better late than never.

So, from him:







From girlfriends:


Thanks for everyone yang wish..
Thanks to Miss Choong for the lovely bracelets..
Thanks to Awan for the delicious Tiramisu cake..
Thanks to classmates for the song you sang on my birthday.. for the surprise also..
Thanks to him for everything..
Thanks to Him for life and chances He gave me.

P/s: Umur 23 mak dah ada anak sorang.

Bila hati dah sakit

Pernah tak rasa hati sakit?
Lepas tu kita cuba jadi positif dan lupaka perkara yang akitkan hati sendiri tu.
Tapi akan ada bisikan halus yang mengapi-apikan hati masa kita tengah try harder to forget something. Especially bila orang buat salah kat kita. Paling sakit bila orang tu tak rasa pun dia bersalah. Hoho.. complicated isn't it?

Kadang-kadang tersedar ni bisikan syaitan ni. Saja nak kita berbalah sesama sendiri.
Kita pun selalu buat silap. Kenapa masa ada salah orang pada kita, susah betul nak maafkan.
Sebab bukan kau yang buat saya? Ya. Sebab kau rasa sekarang kau adalah mangsa.
Tambahkan pula bila kau dapat peluang nak balas balik. Biar padan muka mereka.
Maka hati kau pun berperang-perang.

Nafsu baik kata: Maafkan..... 
Nafsu jahat pula kata: Balas! Biar mereka rasa sakitnya hati kau!

Kau pula dalam dilema + iman nipis + amalan tunggang langgang = hati kau sakit sebab kau nak balas balik sebenarnya.

Or...kau expect orang mintak maaf pada kau? Mintak orang say sorry isn&#…

Fesis malam tadi

Aktiviti tahunan macam biasa, Festival Nasyid institut. Pergi pun macam biasa dengan girlfriends after cepat-cepat buka puasa, cepat-cepat bersiap dan terlalu cepat pulak ahirnya sampai bawah dewan.

Secara keseluruhan:

1. Agak bosan sebab dengar lagu yang sama setiap tahun.

2. Orang yang sama menyanyi untuk 3-4 group yang berbeza. Oh, my... tukar baju je. Kami mengharapkan dapat tengok kumpulan dengan ahli yang berbeza-beza.

3. Tak meriah. Tak ada penyambut tetamu. Even untuk peringkat saringan je. Let us see meriah ke tak Thursday ni.

4. Pemilihan lagu nasyid yang slow sampai rasa mengantuk. Dah la lagu slow, penyanyi pun wat slow.. Huaarrrghh...!!

5. Kumpulan nasyid maktab memang the best. Meremang bulu roma dengar persembahan. Movement pun seragam dan bersemangat. Macam ni la!

6. Saya rasa banyak kumpulan yang less practise. Ada yang lupa lirik + percussion bunyi tak sama + penyanyi lari tempo.

Apa-apa pun, kagum jugak la dengan semua yang masuk malam tadi sebab ada masa juga untuk…

Wordless.

Image