Posts

Showing posts from November, 2011

Update ringkas

Cuti sekolah lagi. Macam selalu duduk rumah je. Mak kata cuti puas-puas. Nanti dah keje susah nak cuti dah.

1. Tak sabar nak tengok Filem Ombak rindu.

2. Esok nak pergi ambil angah di Politeknik. Bosan duduk rumah saja.

3. Menunggu muka yang 'under construction' pulih sepenuhnya dalam waktu cuti ni.

4. Ramai kawan-kawan yang kahwin terutamanya roomate yang akan dipuankan pada Disember nanti. Semoga selamat semuanya.

5. Tinggal lagi setahun. Kena mula dah.. ehem2!

6. Time cuti ni mula lah mood nak merajuk tu di hujung tanduk. Silap sikit maka akan meletuslah gunung berapinya. Huhu..

7. Hujan tak berhenti menyebabkan suasana sejuk dan lembap. Aku le yang lembap tu.

Semoga dapat menghasilkan update yang lebih baik pada masa akan datang untuk simpanan masa depan.

Selamat bercuti semua.. semoga cuti anda best sentiasa.

Maaf ye

Saya bukan sombong tapi saya segan. Orang buat salah memang macam tu. Maaf ye. Tetiba time tu rasa cam xde idung. Terus rasa segan.

Usaha sem ni

Rasanya untuk exam kali ni usaha tak berapa mantap.

Secara rasional (untuk menyedapkan hati):

1. cuti lama sangat then baru exam. Mood untuk study tak datang.
2. period pain

secara zahirnya yang boleh dinilai dengan mata kasar:

1. main facebook berjam-jam boleh pulak.
2. tengok movie boleh pulak.
3. dasar pemalas!!!

Aku sedar aku malas. Semoga aku lulus semua exam kali ni. Tak nak re-seat paper. Please!! Save me dear ALLAH.

Exam

Exam dah dekat tapi takde mood plak nak study. Haish!! Tak senonoh betul. Nota orang bagi himpun...kutip...simpan... tak baca pun.

Tinggal 2 hari lagi.
Mentang-mentang 3 paper je. Brani betul tak mula pape lagi.

Malam ni macam takde mood je.

Cepatlah datang mood study!!!!

Its already 4th year

Image

Stigma negatif tentang perempuan.

Image
Saya lari kejap sebab tengah semangat nak update blog.
Sebenarnya tengah masak ni.

Bak kata Mr. Someone...
Kalo something rahsia seorang perempuan dah tahu...
Perkara tu akan jadi macam ni.



Betul tak??

Credit to: Best Quotes

Setakat cakap je bolehla.

Image
Dia kata:


Tapi:








Dia suka page LISA SURIHANI tu apa benda plak???

:( 

Anti sosial?

Image
Saya sedar saya ada masalah yang satu ni.
Kebimbangan setiap kali pergi ke tempat baru ialah proses berkenal-kenalan. Masalah betul!
Mungkin sebab saya kurang peramah.
Sejak zaman kanak-kanak lagi saya bukan jenis yang berkawan secara kumpulan.
Seingat saya, saya ada 2 orang kawan baik sahaja masa tu. Perangai saya pulak kalau boleh orang lain tak boleh kawan dengan 2 orang kawan baik saya tu sebab saya rasa they were mine! (teruk sungguh la...)

Masa sekolah menengah saya ada seorang sahaja kawan baik sampailah saya tingkatan 3. Disebabkan best friend tu berpindah, saya mula cari kawan untuk dijadikan kawan baik. Start tingkatan 4 la saya baru pandai berkawan secara kumpulan. Sebelum ni bukan tak berkawan dengan orang lain... kawan juga tapi just friends. So saya ada 4 orang kawan baik sampai habis SPM sebelum masing-masing bawa hala tuju masing-masing.

Time matrik pula saya ada seorang kawan baik sekuliah dan 2 orang roomate which are also my bestfriends.

Semua aktiviti saya akan bu…