Posts

Showing posts from July, 2010

Pengecualian kuliah di'reject'

Image
Semalam saya sangat bersedih.. Melankolik tak ayat tu?  Pengecualian kuliah 5jam di'reject' sebab tak ada tanda tangan dari tutor.. Huh? Time slip tak laku ke? Pelik la kalau pergi Klinik Kesihatan.. kenapa bukan doktor yang memeriksa?  Bukan tak caya ngan MA..Percaya. Masalahnya, MC itu lebih laku berbanding 'time slip'... Apa masalahnya pengesualian kuliah di'reject'? Dapat surat amaran le..Berminat mengumpul surat amaran? Tak pasal-pasal jadi pelajar bermasalah pulak. Ish!
BUSY Semester ni memang sibuk ke? Rasa macam tak cukup tangan je nak buat kerja.. Tapi bila fikir balik takde la sibuk mana pun. Cuma lebih sibuk berbanding dulu. Semester ni pensyarah sangat rajin 'menghadiahkan' kerja.. Tiap-tiap hari ada je kerja. SERABUT. (balik kampung tanam jagung pun masih lagi bekerja.. 'menanam anggur' juga adalah kerja).
PAHANG Minggu depan akan off 3 hari ke Tama Negara Pahang. Melawat sanak saudara yang tercinta.. Bila masa pulak ada sanak saudara di san…

Pulang ke rumah lagi..siri ke berapa pun tak tahu dah...(^_^)

Minggu ni balik rumah..yeay!!
Duduk maktab pon takde aktiviti.. cait! takde aktiviti konon padahal kerja menimbun. Nak pergi shopping, elaun dah susut. Mana pergi elaun saya entah. Hoho...

Semalam seorang customer order second set. Alhamdulillah..selepas timbang, ada kemajuan. Turun sekilo lebih dalam masa seminggu lebih. Ok la.. daripada diet sendiri kan..

Semester ni eden dah sengkek. Alamak.. angan-angan nak wat macam2 dan beli macam2 tinggal angan2 je la..

Benci betulla!

Boleh tak nak marah kat blog ni?
Nak cerita rasa sakit hati.
Leh tak??
Sebab dah rasa nak meletup ni.

Kembara ELAUN.

Image
Buat sementara waktu, semua shopping kompleks penuh dengan bakal-bakal cikgu. Diulangi, SEMENTARA WAKTU ye.. Nanti bila angka elaun dah surut dalam ekaun masing-masing, maka berkurangan jugalah jumlah mereka di pusat membeli belah. 
LESSON PLAN Pening betul nak buat lesson plan. Saya sendiri tak faham macam mana perkembangan sesuatu pembelajaran itu berlangsung. Nak tanya soalan apa? Yang paling kerap saya tertanya-tanya, budak-budak ni faham ke kalau aku buat macam ni?
EMOSI Sekarang ni emosi saya mengalahkan pregnant woman. Eventhough i'm not pregnant yet. Sensitip!  Selalunya kalau kena tego ngan Mr. Someone la.. hujan terus. Aiyo!
SCHOOL BASED EXPERIENCE SBE kali ni kena buat di Penang. Nervous seyh... budak-budak kat Penang ni macam-macam kerenah. Sebelum ni saya buat SBE di Taiping dan Melaka. Not bad la... Budak-budak excited tengok cikgu baru. Dah menyampah tengok cikgu lama kot. Haha..macam saya dulu-dulu. Tapi time sekolah menengah saya pernah pandang rendah sama seorang cikgu …

Siapa punya kerja?

Image
Update kali ini membicarakan tentang... (membicarakan? fuh, skema tu...) DURIAN. Haha...cerita basi dah tapi sengaja nak panaskan.
Classmate saya dapat buah tangan (memang betul2 buah!) then nak la kongsi ngan saya. Dia takde la nak menyeksa roomate dia ngan bau harum durian tu jadi classmate saya ni pun simpan la durian 2 biji tadi dalam bilik tv. Plan memang baik punya nak makan time lunch after class hour.
Time lunch... jeng...jeng...jeng...
Bau durian kuat gila! Apesal plak ni? Tinjau-tinjau ada la 3 orang makhluk ALLAH ngah bersila mengelilingi buah durian yang classmate saya simpan dalam bilik tv semalam. Siapakah makhluk itu?
Para pencuci tandas dan blok asrama. (Tak bersih pon tandas and blok ni. Ape yang korang cuci hah? Durian dalam bilik tv yang elok dalam beg plastik yang korang 'kemaskan')
Kesian betul classmate saya. Muka sumpah nak nangis. Paling nak nangis leh plak one of the three person yang kenyang makan durian free tadi jemput kitorang makan. Hoit! Hoit! Itu duri…

Sabar je la...

Kalau dah mengadu dalam blog ni tak kira bersabar lagi la kan.. uhuk!
Tolongla...
Pe yang kau suka tak semestinya orang lain suka.
Sabar je la aku ngan kau.
Kau tahu tak aku terseksa ngan pilihan kau?
Aku terpaksa dengar benda yang kau pilih.
Ya ALLAH...
Kau pulak syok sendiri..
Ape kau tak reti jemu?
Kau tambah lagi benda yang kau pilih sampai jadi 2 kali ganda sengsara aku.
Adoyai..
Kau,
Tolonglah faham aku yang merana dalam diam.
Aku tahu kau tak kesah pasal orang lain tapi aku kesah kalau orang lain tu adalah aku.
Serious aku nak muntah.
Lagi2 aku bersabar je la ngan kau.
Ape kau ingat aku suka ngan pilihan kau?
Aku kesian ngan kau sebab tu aku diamkan je la...
Kalaupun kau ada dalam dunia kau, tolong sedar..aku pun ada dalam dunia itu.
Aku TERSEKSA.
Please slow down!
Please change it!!!!!!
Aku rasa ni satu bentuk penyeksaan yang kau bagi pada aku.
Ya ALLAH...aku sangat2 tak tahan!

Mahu KURUS ( Turunkan berat badan yang sebenarnya)

Image
Kurus? Not skinny actually. Adakah kurus itu menawan. Nope. It depends on people. Ada yang suka kurus. Ada yang suka chubby. Yang penting apa? KERJASAMA... SIHAT.
Pada saya yang sejak umo 10 tahun bersaiz besar bagaikan juara, I think it is the right time now to get an ideal weight. Anyway, lagi 2-3 tahun dah nak kahwin kan.. So, bila lagi nak hidup sihat? Plus.. Saya nak gambo kahwin nampak cantek!
DIET UNTUK KURUS DENGAN SIHAT
Seyesly ( Bukan say yes.. Seriously..hehe..) diet tanpa makan is not good okeh. Badan yang dah biasa disumbat ngan Breakfast nasik lemak/ roti canai/ etc.., lunch pula nasik campur/ segala macam nasik/etc dan dinner dengan makanan bergoreng/ nasik goreng/ mee goreng/ nasik lemak/ etc, tetiba semua tu STOP!
Perut, ko takleh makan sebab aku nak KURUS! (Kata tuan perut) Sangat tak sesuai okeh!!! (kata si perut)

Jangan peliklah kalau tetiba perut meragam.
Saya agak pelik ada orang nak kurus tapi tak nak jaga makan (okeh, itu saya. Tapi saya yang dulu). Hape logik ke bada…