Masalah betul nak fikir tajuk. Taknak letak tajuk la.

Mulakan cerita seperti sebuah cerita fairy tale.. boleh?

Once upon a time...in a far far away kingdom...(teeetttt!!!!!!)
Okay, merapu semata-mata.

Jumaat lepas kena ni.

Kesian sangat kat si hijau.
Syukur bukan kena dengan lori. Kalau tak.. hish!
Tak payah nak ulas panjang pasal ni sebab tak mintak approve Encik Someone unt cerita panjang pasal ni. Nanti melanggar perjanjian pulak kan.
Yang penting, nyawa selamat. Alhamdulillah


***

Minggu ni habiskan masa di bilik sebab tak balik. Semenjak mak pindah duduk Gerik ni nak balik pun fikir 3,4 kali. 3jam drive, mengantuk. Lepas la 3 buah lagu nyanyi kuat-kuat nak bagi hilang mengantuk. Nasib baik drive sorang-sorang. Kalau ada penumpang, gerenti termuntah sebab dengar suara sumbang drivernya.

Kenapa saya jarang update blog ni?
Sebab hati tengah tak betul. Bila hati tak betul nanti apa yang tulis mulalah bukan-bukan. So, baik tak payah tulis.

Azam nak buat assignment sikit-sikit so takdelah kelam kabut masa nak submit Jumaat ni. Akhirnya saya tengok cerita korea banyak-banyak. Assignment takde langsung. As usual.

Encik Someone je la yang balik rumah sebab si ijau kena anta hospital. Nak balik sangat kan dah dapat balik.
Setiap pengalaman tu adalah pengajaran. It is true. Bila macam-macam jadi, macam-macam la yang saya belajar.

Macam biasa, siapa balik, dia kena bawak bekal.
Bezanya. Kalau saya bawak bekal, mak memang masak untuk saya dan dia.
Tapi bila dia bawak bekal, itu mama masak untuk dia.
Kewujudan yang masih belum boleh diakui.
Uwaaa!!!

Comments

Popular posts from this blog

Pembedahan Ovarian Cyst

Mengajar Math dengan Permainan

11 teknik mengawal disiplin pelajar dlm kelas