Faveret

Hari ni nak share satu makanan yang saya suka...cinta


Chocolate Indulgence (SR)

Sangat suka... tapi tak mampu nak makan sorang-sorang. Tak habis nanti...lagipun "sharing is caring" (org bilik sebelah suka cakap) . Benda alah ni ex-roomate yang introduce...pastu jd addicted wat beberapa ketika... wat masa ni kne tahan dulu...

Bila sangat-sangat addicted leh kuar ayat "Nak makan chocolate indulgence, nak makan chocolate indulgence, nak makan chocolate indulgence... pliz...."

Tapi tidak la sampai seminggu sekali. Bila bulan biru je... Tak semua benda yang kita suka baik untuk kita. Contoh seperti di atas. Makin lama usia makin bertambah dan sistem badan makin berubah. Apa yang kita makan semua akan bagi kesan pada tubuh badan. Kalau bukan sekarang, one day in the future kita akan rasa kesannya. Terpulanglah pada kita yang pilih yang mana.

Mak selalu cakap, "makanan ni sedap di tekak je...masuk dalam badan jadi penyakit."
Ada classmate cakap "makanan apa pun kalau ambil berlebihan bawa mudarat"

Tapi kan... bila mengidam nak makan, dah tak ingat dah... ngayal

Comments

Popular posts from this blog

Pembedahan Ovarian Cyst

Mengajar Math dengan Permainan

11 teknik mengawal disiplin pelajar dlm kelas