Musim Exam

Paper Teknologi dalam Pendidikan telah selamat 'digoreng'. Harap-harap tak hangit. Soalan spot tak boleh pakai. Haha. Ada la kot 2 peratus yang keluar. Tengok je soalan objektif. Blur. Bace soalan 1. Tak faham. Haisy. Tinggal dulu. Buat subjektif dulu. Lenguh tangan mengarang esei. Semoga keputusan baik. Amin..

Semalam balik rumah. Gaya macam dah abis exam padahal ada tiga paper berturut hari. Bosan-bosan tengok tv (tengok tv! Bukan nak baca buku), menyakat mak kejap.
Saya: Mak, orang nak kawen.
Mak: Hah? (sumpah terkezut. Tapi kejap je.. Pastu mak gelak-gelak) Ada ke orang nak kat kau?

Arrrrr!!!! Sedih la mak cakap camtu. 

Saya: Mak carikan la. 
Mak: Selagi tak ada RM5000, jangan berangan. Paling kurang tu. 

Angah dah guling-guling gelak. Siap ejek-ejek saya lagi. Hoo.. takpe, kau tunggu la time kau.

Malas la nyakat mak pasal ni lagi. Saya pulak yang tersakat.

Nota kaki: Betul ke perkahwinan tu pengakhiran kebebasan dan kisah percintaan? Bukan perkahwinan tu permulaan satu kehidupan ke?

Comments

ahsfantasy24 said…
huhuhu..

sbjek tdp yg mmningkan~
spot xmsuk2..huk3~

sdeyh~
wirdati said…
haha...adatla tu. Yang penting cover sume baru leh gne spot. Kalo masuk dwan bekal spot je mmg cari nahas.

Popular posts from this blog

Pembedahan Ovarian Cyst

Mengajar Math dengan Permainan

11 teknik mengawal disiplin pelajar dlm kelas