Something must or no?

Tomorrow is Mr. Someone's birthday. Selamat Hari Lahir.. 
He asked me to wish him so I pun wish la.
"Tak best pun wish." Haha..

This year is quite different. We do nothing. No Secret Recipe cakes. No present. Of course he have got his present earlier. About the cakes.. we are on diet now. Hehe. No cakes for this year. 

Kejap ye. Better I text him to wish his birthday. Nanti saya gak sedih jadi orang ke berapa belas. Hoho.
Disebabkan hadiah dah bagi awal-awal lagi, so macam tak best pulak tak bagi apa-apa kan esok. So based on his pop-up birthday which I got last year for my birthday, I pun berusaha la menyiapkan pop-up card yang simple for him. Saya tak creative macam dia tapi tulisan saya better. Taip je. Print. Hoho.

Sebenarnya tadi berhasrat nak tunjuk greeting card yang saya siapkan untuk dia. Nak tunjuk jugak greeting card yang dia bagi. Malangnya lepas cucuk-cucuk USB pada laptop, tak detect pulak. So, tak ada gambar. Tunggulah bila dia sudi nak detect. Menunjuk-nunjuk kan amalan kurang mulia. Tak dapat menunjuk kali ini. Ish...Kenapa nak tunjuk?

...sebab greeting cards tu, popped-up. Tahu tak apa itu pop-up? Bukan ice-cream pop... Pergi la google. Kalau beli greeting card pop-up kat pasaran mahal tau. Pop-up cards yang ni creativiti sendiri. Actually mengaplikasikan apa yang kami belajar semasa sem 2 degree dulu. Pernah belajar dah buat pop-up untuk subjek geometri. Ilmu kena amal kan. Tu yang praktikkan. Ada rasa nak terima kad birthday pop-up? Sila maklumkan awal-awal ye. Semuanya bergantung pada tahap kerajinan dan daya usaha pada masa tersebut. 

Plan pagi tadi nak bangun awal lepas tu nak pergi Tesco beli barang untuk buat lunch. Pastu berangan nak pergi picnic. Berangan saja la. Penyakit malas dah datang. Lagipun Mr. Someone just ajak lunch. So, hokay. Tak payah masak. Maybe next time.

P/s: Konon-konon nak pergi amek duit. Bank tutup. Kami pun ter'cemas' seketika. Kenapa tutup? Hari ni bukan Jumaat ke?
Hokay .. Hari ni cuti umum. Wesak day. Adoyai. Lemah betul. Cuti umum pun tak tahu.
Esok pagi berangkat ke bandar warisan. Yeehaaa!!!

Comments

Popular posts from this blog

Pembedahan Ovarian Cyst

Mengajar Math dengan Permainan

11 teknik mengawal disiplin pelajar dlm kelas