Perjanjian budak tak matang antara 2 orang sepupu

"Dah besar nanti along ngan kak na nak beli umah same2 & tinggal berdua sampai tua.
Kitorang tak nak kawen"

Okey...tu janji masa dua orang sepupu ni selalu bangun lambat waktu pagi. Masa kami main masak-masak kat tepi kandang kambing. Tangkap udang dalam parit, main mak-mak, main pregnant-pregnant (pelik tol..org tua selalu marah bila kami letak bantal dalam baju konon2 mengandung.) Apalah yg kami tahu macam mana pompuan leh mengandung. Yang seronok bila tengok pompuan mengandung sebab nanti dapat baby..Yeay!!

Sekarang...
Sorang dah nak kawen..haha..mesti dia pun dah tak ingat..Ape punya janji la..
Sorang dah ada ehem...InsyaAllah..nanti kawen jugak.


I'm really happy for her.. sebab sy sangat syg dia.. Tahniah buat Siti Nurjannah Binti Zulkafli atas pertunangan anda...Nanti kalau anda mahu saya jadi pengapit pun saya sudi...(alangkah perasannya diriku..org kata kalau jadi pengapit nanti akan kawen cepat..saya nak!)

Cepat2 la kawen k..sebab bertunang ni sebenarnya tempoh mengenali pasangan. Dah kawan lama tu, tak payah tunang lama2 la..mesti dah kenal kan..lagipun ni bukan perhubungan jarak jauh. Fulamak..pandai je kamu ni nasihat orang...hehe..

Saya nak bertunang cepat tapi saya tak mahu bertunang lama-lama...

Comments

Popular posts from this blog

Pembedahan Ovarian Cyst

Mengajar Math dengan Permainan

11 teknik mengawal disiplin pelajar dlm kelas