I am going to tie the knot

Best jugak belajar Linguistic ni.
Saya pun memang minat BI sejak sekolah dulu.
Sampai pilih masuk kelab BI.
Sadisnya, I'm the only Malay yang join kelab tu.
Almaklumlah sekolah Methodist.
Saya pula pelajar baru masa tu. Cikgu pun satu, bukannya nak bagitahu yang Kelab tu mostly non-Malay.

Pernah main satu game masa aktiviti kelab BI tu, kena tutup mata tapi budak-budak ni tak sediakan kain untuk tutup mata.

Ada ke patut somebody told us,

"Use her scarf la!"

Referred to my tudung.

Hoit!! Takde hormat I okeh.

....

So, ayat yang baru dapat hari ni,

I am going to tie the knot
&
I am going to walk down the aisle
(yang ni x sesuai untuk kita ye sebab kat gereja takde tok kadi.)

Membawa maksud yang sama.
SO...

Let us tie the knot!

Boleh?

Comments

Popular posts from this blog

Pembedahan Ovarian Cyst

Mengajar Math dengan Permainan

11 teknik mengawal disiplin pelajar dlm kelas