The power of mind.

Cik Wirdati, apa yang awak buat hari ni?
29 Januari 2011.

Hari ni ada tetamu. So, bangun pagi-pagi tolong mak buat breakfast.
Yeke?
Hoho..sambil-sambil tengok tv.
Ceramah agama kat tv9 best. Ustaz Haslin tu baca ayat Quran macam nyanyi lagu Hindustan.
Mak dah gelak-gelak.

Bila duduk rumah je, mode makan terus on sampai tak tahu macam mana nak stop.
Lalu dapur je amek makanan.
 Budget tak nak makan, tapi asyik teringat ikan pekasam yang mak baru goreng.
Nyum2...
Dah dah. Nanti tak pasal-pasal amek nasik lagi sepinggan.

Tahu dah pasal the power of mind ni.
Kira refresh balik la ni.

Ingat lagi kan lagu Yakin Boleh yang selalu main masa program motivasi kat sekolah.
Kalau kat tv pulak klip video dia tunjuk video orang main badminton.

So, saya baru termotivasi nak gunakan kuasa minda ni.
Haha.

Padahal setiap kali kita set niat tu sebenarnya kita dah set mind.
Cuma kita tak sedar je.
Saya boleh bersabar.
Saya boleh kurangkan marah-marah.

Let see what will happen.

Alolo...sweet gila baca life newlyweds.
JELES!

Comments

Popular posts from this blog

Pembedahan Ovarian Cyst

Mengajar Math dengan Permainan

11 teknik mengawal disiplin pelajar dlm kelas