Hari Cendawan

Selepas sebulan program diet, hari ini baru pertama kali saya berpuasa. Pukul 5 dah bangun nak sahur sebab diet routine untuk sahur memerlukan saya minum 1 liter air. Kembung perut! Tidur sekejap dah kena bangun ke tandas. Eloklah kena pada waktu subuh.

Kesian pulak tengok dua orang budak ni (padahal umur dah tak budak sangat). Adik dah bising suruh masak. Tekak pula teringin nak makan cendawan celup tepung. Kat Penang,  saya suka makan cendawan goreng tepung. Mr Someone pun selalu gak bawa makan sup cendawan sebab dia suka. Cepat je saya bersiap then drive ke Tesco. Saya pergi sorang2. Hihi.. Kawan-kawan, betul la..best gak jalan sorang2. Selain tu, saya kena exercise kan. Jalan-jalan gi shopping pun exercise kan? Saya takde basikal nak kayuh jauh-jauh (saja tuju kat Mr. Someone).
Saya grabbed sekotak tepung serbaguna, telur 30 biji (telur makanan ruji angah), cendawan tiram, sosej (ambil hati adik. Malas betul nak masak mee sanggul yang dia mintak) dan sardin. Lunch tadi dua orang adik kesayangan tu makan sosej goreng dan sardin. Sorry ye Mr. Someone, lauk yang power-power guna bahan renyah tu saya tak master lagi. Tapi jangan risau, internet kan ada. Boleh belajar macam-macam masakan. 

Petang ni nak masak cendawan celup tepung n sup cendawan untuk berbuka. 

Credit to google.

Air tangan sendiri nanti baru tayang. Kalau cantik saya tunjuk. Kalau buruk saya sorok. Haha.

Comments

fatin said…
salam kak. hai. nak bgtahu, sy dh tukar blog url kpd cikfatinsdotblogspotdotcom. :) thanks. do link me again okay kak.
amalmeor said…
bukankah masakan anda memang sedap?saya tidak nafikan itu.
nnt saya mahu mkn lg masakan anda ye.
miza said…
hehheehe..best..weh,blog i dah aktif..hahahaa
wirdati said…
fatin: okay syg..thanks for the info
amal: haha.. malu i. boleh2...
miza: yeay!!! aku baru delete ang. hoho..kena follow balik.

Popular posts from this blog

Pembedahan Ovarian Cyst

Mengajar Math dengan Permainan

11 teknik mengawal disiplin pelajar dlm kelas