Hari memandu sampai penat. (^_^)

Macam la penat sangat. Actually sangat suka driving. Tapi tak suka side parking. Hoho. Encik Someone tak ajar lagi side parking. Dulu masa blaja kat sekolah memasak memandu, dia ajar (bukan sekolah yang ajar. Cikgu di sekolah tu yang ajar) guna kiraan tiang. Sorry tak dapat nak share. Mana nak ingat oi.. Lagipun masa belajar lain. Bila atas jalan sebenar lain pulak yang jadi.  
Sebenarnya nak cerita semalam sempat melawat sahabat baik saya, Suhaila. Soalan yang tak boleh saya lupa:
Dia: "Berapa lama ambil masa nak ok ye?" (Her father passed away few days before)
Saya: "Depends orang gak. Setakat 2,3 bulan impossible leh ok."

I should say, it takes forever or the whole life to forget someone we love.

Balik berziarah, tiba-tiba mak ajak balik kampung sekejap. Sekejap ye. Drive ambil masa almost an hour from Taiping. Dalam pukul 7.30 sampai kampung. Hehe...Part yang best.

Abah wan @ My atok: Ni sapa ni? Awat kecik dah ni. 
Aku: *senyum*

Mak su: Along kurus la.
Aku: Baru je ni mak su. Kalau jumpa bulan lepas takdelah mak su cakap macam ni.

Faris @ my cousin (dia ni payah sikit nak menegur orang): Along nampak kurus tak makan ke?

Pity my atok sebab saya tak join dinner. Pity my mak long jugak sebab setiap kali balik kampung saya akan bukak tudung periuk mak long. My mak long is in the list of the best cook (bukan cooker ye. Haha) in my family selain my mother. Mak long memang the best la sebab dia bekalkan lauk yang dia masak malam tadi untuk saya makan tengahari ni. Sedap. 
Saya tengah pujuk Kak Na (my cousin) to buy this produk. Hihi. Takkan nak kurus sorang2 kot...
Ermmm... Actually tak kurus lagi. Baru je kecik daripada selalu. Family memang biasa tengok saya yang besar so bila tetiba jadi kecik sikit ni tu yang diorang perasan. Nak dapat title kurus kena tunggu lagi 3-4 bulan. HOHO.

p/s: Bulan ni prestasi tak bagus sebab malas minum air. Abislah if my coach tahu!

Comments

Misz ZeEE_Z0nE said…
h0h0.. jgn gitu dong.. kene kosisten klw nk dpt title tue.. chaiyok2.. ♥ ♥ ♥
wirdati said…
thanks syg... usaha!!!!
Anonymous said…
dah kurus ye...xsabar nak jmpe...

Popular posts from this blog

Pembedahan Ovarian Cyst

Mengajar Math dengan Permainan

11 teknik mengawal disiplin pelajar dlm kelas