Saya nak kahwin.

Ye saya nak kahwin.

Dengan sukacitanya, saya menjemput kawan-kawan semua ke majlis saya nanti. Jangan lupa datang ye.

Datang tu jangan pulak tangan kosong. Bawaklah hadiah yang bermakna seperti sebuah mesin basuh, peti ais, tv plasma dan lain-lain yang dirasakan bermakna. Haha. 
Tamak haloba punya permintaan.

Sila lah datang.

3 TAHUN LAGI. InsyaALLAH.

Hehe.. ni semua salah my mum. Setiap kali dia buat gubahan hantaran untuk tempahan, soalan wajib,
"Kau bila nak kahwin? Mak dah tak sabar nak buat kenduri."
Soalan yang membuatkan aku rasa macam dah tua sangat.
Macam dah umur 40 tahun tapi tak kahwin2 lagi.. Mintak dijauhkan. 
Saya nak kahwin cepat ye. Sila ambil perhatian.
Tak nak la nanti dah tak larat, penyakit pun dah banyak tapi anak tak habis sekolah lagi. 

Hoi! Jauh sangat dah melalut tu.
Berbalik semula.
My mum dah survey kedai pengantin yang dia berkenan. Nanti tempah kat sana je.
Itu pun kalau time tu kedai pengantin tu elok tegak berdiri lagi.
Tema untuk baju pengantin yang saya selalu canang pada my mum pun dia dah tengok.
Entah time tu nanti orang pakai ke lagi fesyen yang sama.

Image googled. 
Tema hitam putih ye.

"Berapa ribu si _____ (Mr. Someone) tu nak bagi?" my mum.

"Entah." anak yang tiba-tiba berasa dah tua sangat.

"Bila habis maktab?" my mum

"2012" anak yang paling tua dalam rumah

"Eloklah. Sempatlah simpanan tu banyak. Duit kau sendiri time tu kena ada 5 ribu paling kurang. Bukan duit lelaki bagi." my mum. Sambil betul-betulkan gubahan telekung pelanggan.

"Ok. Kerja dulu kot nanti." anak yang dah rasa seperti berusia 30-an.

"Kuih-kuih nanti mak support. Bilik pengantin, meja makan nanti mak buat. Kenduri kalau nak masak sendiri bapak ada." My mum yang dah berangan kenduri anak sulung dia.


P/s: Bakal menantu ooo bakal menantu... bakal mak mertua dah tak sabar nak bermenantu tu...
Apa lagi?

Comments

miza said…
cpat la ooo mr someone meminang cepat..saya pon sudah tidak sabar menerima kawan baik ipar ni..hehehe
wirdati said…
wa..cik miza. Ini first time i bace kawan baik ipar. HAHA... tunggu ang jd mrs crimson dlu rasany. huhu
Misz ZeEE_Z0nE said…
ni pown 1st time aku dgr perkataan tu... ko belajar kat mane miza?? hahahaha.. pape pown.. i wish u all the hapinesss murni.. hikhikhik... jgn lupe jemput aku.. ♥ ♥ ♥
Tulip said…
hehe,,amin..kawin awal2 ekk...tapi kalu akmal lg awal..jgn jeles tau..haha...gurau jew...peace...
wirdati said…
zeera: thanks kawan.. lebiu.
tulip: haip! ada makna tu..hehe... xkesah pon kalo akmal nak kawen awal... nanti akak kawin akmal bawa 2 hadiah ye. 1 dr akmal. 1 dr suami akmal. hehe.
Tulip said…
eee..peragai apa nie..huhu..satu suda..besar semut ekkk..haha

Popular posts from this blog

Pembedahan Ovarian Cyst

Mengajar Math dengan Permainan

11 teknik mengawal disiplin pelajar dlm kelas