Boleh ikot ke budget ni??


Betul-betul kena menyimpan duit sekarang ni..
Sem depan kena mula dah sebab dah lewat sangat dah ni. Ada lagi 3 tahun je.. satu sem 2 ribu (kalau dapat la). Cukup 3 tahun dah ada 6 ribu..
Bolehla untuk tambah-tambah..

Elaun sem depan belum masuk lagi tapi saya dah rasa tak cukup dah.. wohoo...kamu makan apa sampai tak cukup??

Budget next sem including
- simpanan
- makanan (compulsory)
- buku / study
- top-up
- broadband
- format laptop & beli anti-virus
-ink printer
- special occasion

Dah takleh makan fast food (bukan elok pun...tapi selalunya teringin). Kena pilih tempat menarik yang tak perlu bayaran untuk rekreasi...(rekreasi?? Suka rekreasi kat mall sebelum ni).

Window shopping only.... unless betul2 keperluan baru beli (oo..i perlu semua itu. Tetiba plak!)

Oh. terlupa..saya betul2 perlu sport shoes baru untuk sem depan.. Minor pendidikan jasmani..habis lekang sport shoes I (salahkan pj plak..hakikatnya kasut murah. Tapi murah tak semestinya tak berkualiti).

Saya jugak kena beli present sem depan... tak sabar2...( Saya nak present gak..nak2..)

Cadangan: new spec..tp rasanya kne postpone..
buat cincin gne batu serai...

Now, i wish to have golden trees.. dengan daun-daun emas yang boleh digadai..(impian semata-mata je la.)

Comments

Popular posts from this blog

Pembedahan Ovarian Cyst

Mengajar Math dengan Permainan

11 teknik mengawal disiplin pelajar dlm kelas